Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
4
|
Azami Süresi (Yıl)
|
7
|
Kontenjanı
|
|
Staj Durumu
|
Yok
|
Program İçeriği
AHEP Üniversitesi Mimarlık Bölümü Türkçe Programı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Mimarlık Fakültesi bünyesinde açılmıştır. Bölümün, ilk mezunlarını 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda vermesi planlanmaktadır.
Bilim, teknik ve sanatı bir araya getiren bir meslek olan mimarlık, geleneksel anlamda yapılı çevrenin tasarlanması, inşa edilmesi, donatılması ve kullanılmasının yanısıra mimarlığın gelecekteki rolü, topluma ve çevreye olan sorumluluğu, geleceği kurmakta üstleneceği görevler ve bunların yeniden yapılandırılması çerçevesinde tanımlanabilir. Ayrıca, mimarlık eğitiminin kişilere kazandırdığı bazı nitelikler vardır. Bunlar:
l Öğrencilere eleştirel ve analitik bir bakış açısı kazandırmak,
l Stüdyolarda tasarım ve grafik becerilerinin gelişmesi sağlamak,
l Şehircilik, Tarihi Çevre Koruma, Planlama ve Peyzaj Mimarisi gibi diğer disiplinler ile ilgili yorumlama ve çözüm üretme yeteneklerini geliştirmek,
l 3 boyutlu görselleştirme ve bilgisayar kullanımı konusunda uzmanlaşmalarını sağlamak, Öğrencileri sektörden profesyoneller ve bu alanda önemli bilgi birikimine sahip kişilerle bir araya getirerek, onlardan çeşitli mesleki bilgiler edinmelerini ve yıllar içinde oluşturdukları bilgi birikim ve deneyimlerden yararlanmalarını sağlamak.
|
Tarihçe
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Türkçe Programı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Mimarlık Fakültesi bünyesinde açılmıştır. Bölümün, ilk mezunlarını 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda vermesi planlanmaktadır.
|
Kabul Koşulları
Puan Türü: SAY Öğrenim Dili: Türkçe Öğrenim Süresi: 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı + 4 yıl
|
Üst Kademeye Geçiş
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölümü lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
|
Mezuniyet Koşulları
MADDE 35 – (Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinden ilgili maddelerce) Lisans programından mezun olmak için öğrencinin; a) Müfredatta yer alan tüm dersler en az DD veya S harf notu ile tamamlanması, b) Genel not ortalamasının en az 2,00 olması, c) İki yıllık ön lisans diploması almak isteyenler için 120, dört yıllık lisans programları için 240 AKTS kredisini tamamlaması, ç) Yurt dışındaki anlaşmalı yükseköğretim kurumları ile yürütülen uluslararası ortak lisans programları hariç olmak üzere müfredatın toplam kredisinin en az yarısının Üniversitede alınmış olması, d) Yurt dışındaki anlaşmalı yükseköğretim kurumları ile yürütülen değişim programları ve uluslararası ortak lisans programları hariç olmak üzere kayıtlı olunan son iki dönemini Üniversitede geçirmesi, gerekir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
* Kamuda * İlgili kanun ve yönetmeliklerin hazırlanmasında * Mimarlık Ofislerinde * İnşaat alanlarında, şantiyede, yapı denetimi konularında * Yapı malzemeleri ile ilgili pazarama ve danışmanlık konularında * Sergi mekanlarının düzenlenmesinde * Kendi mimarlık ofislerinde * Akademisyen olarak
|
Ölçme ve Değerlendirme
MADDE 29 – (1) Öğrencilere kayıtlı oldukları dönem sonunda her ders için bir harf notu verilir. (2) Bu harf notu dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. Aynı ders, aynı zamanda birden fazla öğretim elemanı tarafından veriliyorsa harf notu bu dersi veren öğretim elemanlarınca ortak olarak belirlenir. (3) Harf notunun takdirinde öğrencinin ara sınav, dönem sonu sınavı, dönem içi çalışmalarındaki başarısı ile ders ve uygulamalara devamı göz önünde bulundurulur. (4) Muafiyet sınavı verilecek dersler, muafiyet için gerekli koşullar ve uygulama esasları ilgili akademik kurulun önerisi ile Senato tarafından belirlenir. (5) Not ortalaması hesaplarına katılan harf notlarının katsayı, puan ve statüsü aşağıda belirtilmiştir: Harf Notu Katsayı Puan Statü AA 4,00 90-100 Geçer BA 3,50 80-89 Geçer BB 3,00 70-79 Geçer CB 2,50 60-69 Geçer CC 2,00 50-59 Geçer DC 1,50 45-49 Koşullu Geçer DD 1,00 40-44 Koşullu Geçer FD 0,50 35-39 Başarısız FF 0,00 0-34 Başarısız NA 0,00 0 Başarısız a) NA (devamsız) notu aşağıdaki nedenlerin herhangi birinden dolayı takdir olunur ve not ortalamaları hesabında FF notu işlemi görür: 1) Ders izlencesinde belirtilen dersin, teorik ve uygulama saatlerine devam yükümlülüklerini yerine getirmemek. 2) Ders izlencesinde belirtilen ders ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmediği için dönem sonu sınavına girmeye hak kazanamamak. 3) Dönem ara sınavları ve dönem sonu sınavının hiçbirine katılmamak. b) Ortalamalara katılmayan notlar aşağıda belirtilmiştir: Harf Notu Statü S Başarılı U Başarısız EX Muaf I Eksik W Dersten çekilme P Devam 1) S (başarılı) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. 2) U (başarısız) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. 3) EX (muaf) notu, İngilizce Hazırlık Sınıfınca uygulanan İngilizce yeterlik sınavı sonucu başarılı görülerek muaf tutulan veya müfredatlarında yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir. 4) P notu, dersleri sürdürmekte olan öğrenciye verilir. 5) I (eksik) notu, dersi veren öğretim elemanının kabul edeceği geçerli bir nedenle ders için gerekli koşulları dönem sonunda tamamlayamayan öğrencilere verilir. I notunun, dönem notlarının son veriliş tarihinden itibaren bir hafta içinde harf notuna çevrilmesi gerekir. Ancak, özel durumlarda bu süre en geç bir sonraki dönemin etkileşimli kayıtlarının başlama tarihine kadar uzatılabilir ve bu süre sonunda harf notuna çevrilmesi gerekir. Özel durumlardaki bu işlemler dersin verildiği bölüm başkanlığının önerisi ve o bölümün bağlı bulunduğu fakülte yönetim kurulu kararı ile gerçekleştirilir. Süresi içinde harf notuna çevrilmeyen I notu kendiliğinden FF veya U notuna dönüşür. I notu ile ilgili tarihler akademik takvimde belirtilir. 6) W (dersten çekilme) notu, bir dersten çekilen öğrencilere verilir.
|
https://sis.alanyauniversity.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=22&lang=tr
|